Zie onze altijd actuele voorraad

Bedrijfsinformatie

OVER ONS BEDRIJF

De kwekerij beslaat een oppervlak van ruim 15 ha verdeeld over meerdere locaties op korte afstand van elkaar. Ruim 3 ha is voorzien van kassen en tunnels, de rest is containerveld voor potcultures. In totaal kweken wij ieder jaar ruim 5 miljoen planten in ca 1.000 soorten. In het hoogseizoen loopt het aantal medewerkers op tot wel 50 of 60.

 

LEVERINGEN

Hoogenraad Handelskwekerijen levert uitsluitend aan kwekers en handelspartners in binnen- en buitenland. Hoogenraad levert niet aan particulieren.

WEEFSELKWEEK

Van oudsher hebben wij veel kennis en ervaring met het kweken van in-vitro planten. Door verbetering van de klassieke teeltmethoden is deze wijze van vermeerdering minder vooraanstaand geworden. Toch wordt weefselkweek nog steeds als beste ervaren bij moeilijker te vermeerderen rassen als Rhododendron, Syringa, Viburnum, Betula, Magnolia, Cotinus en Vaccinium.

 

MILIEU

Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen wordt de laatste jaren tot een minimum beperkt. Daar waar mogelijk worden biologische middelen ingezet en natuurlijke bestrijders. Ons doel op korte termijn is alle milieu-onvriendelijke producten geheel uit te bannen.

HISTORIE

In 2015 bestond de kwekerij 50 jaar. Aanvankelijk met een grootte van 1 ha op de plaats waar nu nog steeds de kantoren zijn gevestigd: Rijksweg 30a te Ederveen.

Begin 70-er jaren zag Gerrit Hoogenraad, grondlegger van de kwekerij, de toekomst in het verleggen van vollegrondteelt naar potcultures. Met de aanschaf van een potmachine was hij één van de eersten in Nederland.

Gerrit is nog steeds actief betrokken bij al het reilen en zeilen op de kwekerij. De dagelijkse leiding is inmiddels overgelaten aan zoon Sebastiaan en schoondochter Hannie.

Onze mensen

Veel ervaring met planten uit weefselkweek

Gerrit Hoogenraad

Sebastiaan Hoogenraad

Hannie Hoogenraad